Bine ai venit pe notificare-cosmetice.ro

Notificare
Cosmetice

+40 741 013 485

Salaj, Simleu Silvaniei

Str. 22 Decembrie 1989, Nr. 65

Filtru UV, Phenylene Bis-Diphenyltriazine limitat în produse cosmetice

În data de  30 aprilie 2019, a fost adoptat la Bruxeles de către Comunitatea Europeana  Regulamentul 680/30-apr-2019 de modificare a anexei VI la Regulamentul (CE) nr. 1223/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului privind produsele cosmetice. 

Ultimul aviz SCCS din iulie 2018 a modificat procentul de concentrație permisă de S86 (Phenylene Bis-Diphenyltriazine) de la 10% la 5% atunci când este utilizat ca filtru UV în produsele de protecție solară.

Comitetul ştiinţific pentru siguranţa consumatorilor (CSSC) a concluzionat că utilizarea substanţei “Phenylene Bis-Diphenyltriazine” în calitate de filtru UV este sigură în produsele de protecţie solară şi în alte produse cosmetice, la o concentraţie maximă de 5 %, şi că utilizarea acesteia este sigură doar în produsele cu aplicare cutanată, nu şi în produsele care pot duce la expunerea prin inhalare.

De asemenea, avizul prevede că S86 ar putea să conțină impurități cum ar fi NMP și hidrazină, clasificate drept substanțe cancerigene, mutagene și reprotoxice (CMR) 1B și substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC) în Uniunea Europeană. Astfel, după cum se specifică în aviz, nivelul NMP și hidrazinei ar trebui să fie menținut la nivel de urme.

Ca urmare a acestor modificări, producătorii de produse cosmetice trebuie să nu depășească concentrația de 5% în produsul finit a substanței denumite Phenylene Bis-Diphenyltriazine, CAS: 55514-22-2.

Share on facebook
Share on twitter