Bine ai venit pe notificare-cosmetice.ro

Notificare
Cosmetice

+40 741 013 485

Salaj, Simleu Silvaniei

Str. 22 Decembrie 1989, Nr. 65

TESTAREA PRODUSELOR COSMETICE

Serviciile de testare ofera teste pe produs care sunt cerute de Regulamentul produselor cosmetice UE 1223/2009.
Testele sunt realizate la laboratorul nostru partener in conformitate cu prevederile CE.

TESTELE MICROBIOLOGICE

Testele microbiologice trebuie sa fie realizate pentru acele produse cosmetice care sunt plasate pe piata UE. Aceste teste sunt vitale pentru siguranta produsului cosmetic.

Putem testa produsele respectand toate cerintele biologice, garantand astfel siguranta produselor dumneavoastra in conformitate cu reglementarile europene.

Numarul total de germeni (ISO 21149)
Drojdii si mucegaiuri  (ISO 16212)
Testele pentru:
Staphylococcus aureus (ISO 22718)
Pseudomonas aeruginosa (ISO 22717)
Candida albicans (ISO 18416)
Escherichia coli (ISO 21150)

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre testele microbiologice.

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre testele microbiologice!

TESTUL DE CONSERVABILITATE (CHALLENGE)

Testul de conservabilitate face parte din PIF (dosarul de informatii despre produs). In conformitate cu ISO 29621 fiecare producator cosmetic trebuie sa se asigure ca produsul cumparat  nu contine microorganisme care ar putea afecta calitatea produsului si sanatatea cumparatorilor. De asemenea trebuie sa se asigure ca eventuala contaminare in timpul utilizarii produsului nu va afecta negativ calitatea sau siguranta produsului. Siguranta produsului poate fi asigurata prin realizarea testului de conservabilitate.

CE verifica eficacitatea sistemului de protectie folosind ansamblul de norme stabilite prin  ISO 11930/2012. Testul se bazeaza pe inocularea in produsul cosmetic a cinci tulpini diferite de microorganisme: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Escherichia coli, Aspergillus brasiliensis. Concentratia ramasa din aceste microorganisme este apoi determinata dupa 7, 14 si 28 de zile.

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre acest test, pentru a vedea daca se aplica produselor dumneavoastra si pentru a-l realiza daca este nevoie.

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre testul de conservabilitate!

TESTUL DE STABILITATE SI COMPATIBILITATE

Testul de stabilitate indica nivelul de stabilitate a unui produs in conditii de mediu diferite (lumina, umiditate, temperatura). Scopul testului este de a evalua durata de viata a produsului dupa deschiderea acestuia.

Si tipul de ambalaj poate afecta stabilitatea produsului in conditiile in care acesta are rolul de a  proteja produsul de mediul extern.

De aceea este necesara investigatia compatibilitatii dintre ambalaj si continutul acestuia.

Testul de stabilitate poate fi realizat in timp real sau poate fi accelerat. Timpul de care este nevoie pentru a finaliza testul si conditiile in care este efectuat poate sa difere. Din aceste motive va oferim o serie de teste de stabilitate diferite si va ajutam sa va alegeti pe cel potrivit, in functie de tipul produsului si durata de conservare dorita. In timpul testului de stabilitate monitorizam:

 • proprietatile fizice si chimice ale produsului (cum ar fi pH-ul, vascozitatea si densitatea)
 • proprietatile organoleptice ale produsului
 • caracteristicile microbiologice (Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Drojdii si mucegaiuri)

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre acest test.

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre testul de stabilitate si compatibilitate!

EFECTUL DECLARAT AL PRODUSULUI

Toate mentiunile facute pe etichetele produselor cosmetice sau pe orice alt material publicitar, explicite sau implicite, trebuie sa fie sustinute de dovezi verificabile si trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii comune impuse de CE: respectarea legii, veridicitate, suport probatoriu, onestitate , corectitudine, transparenta.

Compania noastra ofera studii experimentale folosind tehnici noi de analiza, precum si testele de preferinta asupra consumatorului pentru a raspunde pretentiilor dumneavoastra si pentru a obtine un avantaj asupra concurentei dumneavoastra.

Urmatoarele teste si masuratori pot fi efectuate pentru:

 • hidratarea pielii (Corneometer)
 • identificarea sebumului de pe suprafata pielii, scalpului si a parului (Sebumeter)
 • evaluarea continutului de melanina si eritem de la nivel pielii (Mexameter)
 • pierderea de apa transepidermica  (Tewameter)
 • Masurarea elasticitatii prin aspirare (Cutometer)
 • pH-masurare pe piele si pielea capului (pH-metru)
 • Luciul de pe piele, buze, unghii si par (Piele-Glossymeter)
 • topografia pielii direct  pe piele (Visioscan)
 • fotografia fetei necesara stabilirii tratamentului (VisioFace)
 • evaluarea pielii (analiza ridurilor si a liniilor din jurul ochiului) (VISIOLINE)
 • evaluarea de suprafata a pielii (Skin-Visiometer)
 • factor de protectie solara, SPF

In plus, putem oferi servicii de testare a produselor dumneavoastra sub supraveghere dermatologica, permitandu-va sa folositi „testat dermatologic”, precum si testul PATCH (test epicutanat).

Testele de eficacitate pot fi, de asemenea, combinate cu teste de perceptie a consumatorului prin intermediul unor chestionare detaliate care pot fi aplicate in mod individual.

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre efectul declarat al produsului!

EVALUAREA SIGURANTEI PRODUSULUI COSMETIC

Evaluarea siguranței produselor cosmetice este o parte esențială a dosarului cu informații despre produs și fiecare produs introdus pe piața Europeana trebuie să treacă printr-o procedură de evaluare a siguranței. Evaluarea siguranței face parte din Raportul privind siguranța produselor cosmetice (RSPC). Compania noastră efectuează evaluări de siguranță pentru produsele dvs. cosmetice în conformitate cu standardele stabilite în Regulamentul UE 1223/2009.

Evaluările de siguranță trebuie să fie efectuate de o persoană calificată în conformitate cu prevederile legale.

Echipa noastra efectueaza  evaluări de siguranță pentru diverși producători cu diferite tipuri de produse cosmetice asigurandu-vă totodată de respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Contactati-ne pentru a afla mai multe despre evaluarea sigurantei produsului cosmetic!